Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Domatessiz Kısır Tarifi

Domatessiz Kısır Tarifi

Domatessiz Kısır Tarifi, Herkesin ve her yörenin kısır yapımı farklı olur. Genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Hemen hemen herkes tarafından büyük bir beğeni ile yenir. Özellikle gün ve arkadaş toplantılarında en çok rağbet edilen kısır olmuştur. Hem hafif hem de içeriğindeki salata takviyeleri ile güzel bir seçenek olacaktır. Tok tutması ve ayrıca bulgur içeriğiyle çok da besleyici, kolaylıkla hazırlayabileceğimiz güzel bir seçenek olarak pek çok hanımın gözdesi olacaktır. Öncelikle kısırda dikkat edeceğimiz hususlar, ilk şey sıcak suyunu ayarlamaktır. Çok su koyarsan cıvık olur, az su koyarsan sert olur. Yani üzerini biraz geçecek kadar koyarsan güzel olur. Diğer bir husus, salçası ve soğanı baharatlarla güzelce kavurmaktır. Bazen kavurmadan salça çiğ kavrulabiliyor, her ikisi de güzel, ama kavrulduğu zaman tadı daha da bir artar. Şimdi konuklarınıza en güzel çay saatleri için muhteşem bir kısır hazırlayalım. Anlaşılıyor ki, tabaklarınızdaki yerini almış bile. Haydi hanımlar mutfağa hazırlığımıza başlayalım.

Domatessiz Kısır Malzemeleri

  • 5 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 dal yeşil soğan
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Arzuya göre tuz

Domatessiz Kısır Nasıl Yapılır?


Öncelikle derince bir tencerenin içerisine, daha önceden ayıkladığımız ve içerisinde taş olmadığından emin olduğunuz ince bulguru koyup ve üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatalım ve şişmesi için bulguru dinlenmeye bırakalım. Eğer kısırın bu şişme aşamasını ayarlayamıyorsanız kaynar suyu direk kısırlık bulgura döküp, hemen suyunu süzün ve ağzını kapatalım. Böylece kısırlık bulgurumuz nasıl şişiyorlar bir deneyin, tam tadında olur ne sulu ne de susuz olur. Bu esnada, yanmaz bir tavanın içerisine sıvıyağı alıp ısıtalım. Üzerine ince ince kıydığımız kuru soğanı ekleyip, hafif şekilde kavuralım. Soğanların üzerine salçayı ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Tavanın içerisinde kavurarak kıvama getirdiğimiz malzemeyi demlenen bulgurun üzerine dökelim ve kaşıkla karıştıralım. Ardından yeşil soğanı ve maydanozu ince kıyarak harcımızın olduğu kabın içerisine ilave edelim. Son olarak kısıra nar ekşisini ekleyip karıştıralım. Bütün malzemeleri karıştırma kabının içerisinde elimizle yoğurup, harcın malzemeyi yemesini sağlayalım. Bu aşamalardan sonra kısırı servis tabaklarının üzerine alıp ve limon dilimleri ile ister çay saatlerinizde ister gün toplantılarınızda umuyoruz beğeniyle yiyeceklerdir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.01.2024 00:27:17
Domatessiz Kısır Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Domatessiz Kısır Tarifi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Domatessiz Kısır Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kısır Tarifi
Kısır Tarifi
Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği bölgeler arasındadır. Kısır, kadınların kendi aralarında yaptıkları altın günlerin de ve ikindi ç...
Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş kısır tarifi, genel olarak Adana yöremize ait bir tariftir. Genellikle kısır tarifleri malzemelerin çiğden konmasıyla ince bulgurla yapılmaktadır. Ancak bu tarifte malzemeler aynı bulgur pilavında olduğu gibi pişirilmektedir. Bir de kullanılan...
Kısır Kaç Kalori?
Kısır Kaç Kalori?
Kısır kaç kalori? Kısır bulgurun sıcak su ile ıslatılması ve içeriğinde isteğe bağlı malzemelerin kullanılması ile hazır hale getirilen bir salata türüdür. 5 yemek kaşığı kadar bulgur ince bir dilim ekmeğe eş değerdedir. Kısırın porsiyon olarak kalor...
Antep Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Antep kısır tarifi, normalde birçok farklı çeşidi yapılan kısırın yöreye özgü baharatların fazla kullanılması ile yapılmaktadır. Kısır yemeği bazı aşçılar tarafından yeşillik ve ince taneli bulgurun bir arada kullanılmasıyla oluşan salata şeklinde ad...
Kısır Salatası
Kısır Salatası
Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özellikleri nedeni ile bu salatanın börek ve kek gibi diğer ikram ürünlerinden daha fazla tercih e...

 

Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Kısır Salatası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024