Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği bölgeler arasındadır. Kısır, kadınların kendi aralarında yaptıkları altın günlerin de ve ikindi çaylarında başrol oynayan ana karakterdir.

Kısır tarifi malzemeleri

  • 5 çay bardağı ince bulgur
  • 4 diş sarımsak
  • 5 dal yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı silme kimyon
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Arzuya göre tuz

Kısır tarifi nasıl yapılır?


Kısır tarifine başlarken öncelikle bulguru kapağı olan derin bir kabın içerisine alın. Üzerine kaynar suyu ilave edip kabın kapağını kapatın. Bulgurun sıcak suyu çekmesi için yaklaşık 10 dakika kadar ağzı kapalı şekilde bekletin.

Diğer taraftan yanmaz bir tavanın içerisine sıvı yağı alın ve ısıtın. Üzerine ince kıyım yapılmış kuru soğanları ekleyin ve hafif şekilde kavurun. Soğanların üzerine salçayı ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana dek kavurun. Tavanın içerisinde kavrulmuş ve kıvama gelmiş malzemeyi demlenmiş olan bulgurun üzerine boşaltın ve kaşıkla karıştırın.

Ardından yeşil soğan ve maydanozları ince kıyı yapın ve harcın olduğu kabın içerisine ilave edin. Son olarak malzemeye nar ekşisini ekleyin ve karıştırın. Bütün malzemeler karıştırma kabının içerisindeki yerini aldıktan sonra elinizle yoğurun ve harcın bütün malzemeyi yemesini sağlayın. Bütün işlemi bitmiş olan kısırı servis tabağının üzerine alın ve limon dilimleri ile servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 12.01.2024 15:13:57
Kısır Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kısır Tarifi Yorumları
şifre

9 Yorum Yapılmış "Kısır Tarifi"
meraba ben 16 yaşındayım bende çok seviyorum kısırı annem sevmiyo diye yapmıyo bende çok seviyorum arkadaşlar yapıyo yiyoduk baktım böyle olmuyo en iyisi ben öğreniyim dedim hemen ilk fırsatta tarifi yapıcam teşekkürler
Miray . 15.06.2013
CEVAP YAZ
kısıra sarımsak katılıyomu ben de siteyi beğenmedimEditör Mesajı : katmak isteyen katıyor, istemeyen katmayabilir.
Yaren . 10.03.2013
CEVAP YAZ
sevgılım sureklı yapıyor ama suan kavgalı oldugumuz ıcın trıp atıyor . tarıfı aldım bende ona yapıcam sımdı :) kolay gelsın ıyı calısmalar
Mehmet . 09.07.2013
CEVAP YAZ
Kisir tarifi demissiniz, bir de site yapmissiniz. Tarif yok ortada Ben de hic begenmedim siteyi.
Elif . 09.02.2013
CEVAP YAZ
keşke suyun da ölçüsünü yazsanız insan şaşırıyor çoğu zaman.
Gizem . 16.05.2013
CEVAP YAZ
kısırı ben çok severim eminim sizde seversiniz ben beyendim
Edanur . 21.06.2013
CEVAP YAZ
yapınca evdekiler parmaklarını nerdeyse yiyeceklerdi
Sümeyye . 15.04.2013
CEVAP YAZ
Tarif çok güzel, ayrıca biraz da sumak eklenebilir.
Zülfikar . 19.02.2014
CEVAP YAZ
yemeğinizi çok beğendim
Cansu . 10.06.2013
CEVAP YAZ
Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş kısır tarifi, genel olarak Adana yöremize ait bir tariftir. Genellikle kısır tarifleri malzemelerin çiğden konmasıyla ince bulgurla yapılmaktadır. Ancak bu tarifte malzemeler aynı bulgur pilavında olduğu gibi pişirilmektedir. Bir de kullanılan...
Kısır Kaç Kalori?
Kısır Kaç Kalori?
Kısır kaç kalori? Kısır bulgurun sıcak su ile ıslatılması ve içeriğinde isteğe bağlı malzemelerin kullanılması ile hazır hale getirilen bir salata türüdür. 5 yemek kaşığı kadar bulgur ince bir dilim ekmeğe eş değerdedir. Kısırın porsiyon olarak kalor...
Domatessiz Kısır Tarifi
Domatessiz Kısır Tarifi
Domatessiz Kısır Tarifi, Herkesin ve her yörenin kısır yapımı farklı olur. Genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Hemen hemen herkes tarafından büyük bir beğeni ile yenir. Özellikle gün ve arkadaş toplantılarında en çok...
Antep Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Antep kısır tarifi, normalde birçok farklı çeşidi yapılan kısırın yöreye özgü baharatların fazla kullanılması ile yapılmaktadır. Kısır yemeği bazı aşçılar tarafından yeşillik ve ince taneli bulgurun bir arada kullanılmasıyla oluşan salata şeklinde ad...
Kısır Salatası
Kısır Salatası
Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özellikleri nedeni ile bu salatanın börek ve kek gibi diğer ikram ürünlerinden daha fazla tercih e...

 

Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Kısır Salatası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024