Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pişmiş Kısır Tarifi

Pişmiş Kısır Tarifi

Pişmiş kısır tarifi, genel olarak Adana yöremize ait bir tariftir. Genellikle kısır tarifleri malzemelerin çiğden konmasıyla ince bulgurla yapılmaktadır. Ancak bu tarifte malzemeler aynı bulgur pilavında olduğu gibi pişirilmektedir. Bir de kullanılan bulgur çiğden yapılan kısırda olduğu gibi ince değil. Burada orta boy bulgur kullanılmaktadır. Malzemeler çiğden konulmadığından, midesinde sorun olanlar rahatlıkla tüketebilir. Ayrıca kalan miktarını ertesi gün için buzdolabında saklayabilirsiniz. İçinde çiğden malzeme olmadığından, pörsüme ya da kokma gibi bir durum olmaz. Bulgurun çok faydalı olduğunu söylememize bile gerek yok. Kan şekerini yükseltmediğinden, herkes gönül rahatlığıyla tüketebilir. Yenilen miktar uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Şimdi birlikte pişmiş kısır yapımına başlayabiliriz.

Pişmiş kısır için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı orta boy bulgur
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Tercihen acı)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber (Tercihen acı)
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yeterince sızma zeytinyağı
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dere otu
  • Nar ekşisi
  • Yeteri kadar kırmızı pul biber, kimyon, karabiber ve tuz
  • Limon

Pişmiş kısır nasıl yapılır?


Kuru soğanları, taze soğanları ince bir şekilde kıyın. Uygun boyda bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. Yağınız kızdıktan sonra içine soğanları ve ince kıydığınız yeşil ve kırmızı biberi atın. Bunlar kavrulduktan sonra, karışımın içine domates salçasını ve biber salçasını atın. Pişmiş kısırın salçası bol olmalıdır. Salça kavrulup kokusu çıkınca, yıkanmış ve suyu süzülen bulguru içine tın. Bulgur aynı pirinç gibi kıtır olana kadar kavrulur. Kavururken zeytinyağınızın yeterli olduğunu anlamak için, bulgurun içinde kaşığı oynattığınızda meydana gelen boşluğun yağla dolu olmasına dikkat edin. Bulgur yeterince kavrulduktan sonra içine kaynar suyu dökün. Su miktarı bulgurun üzerini örtsün. Ateşin altını orta seviyeye getirin. Kaynadıktan sonra, ocağı kısabilirsiniz. Bulgur suyunu çektikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Bunun üzerine bol miktarda nane, karabiber, kimyon baharatlarını atın. Yeşillikleri ince kıyarak, malzemenin hepsini karıştırın. Pişmiş kısırı 10 dakika dinlendirdikten sonra, nar ekşisi ve limonla harmanlayın. Servis tabaklarına alarak, pişmiş kısırı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 00:35:21
Pişmiş Kısır Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pişmiş Kısır Tarifi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Pişmiş Kısır Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kısır Tarifi
Kısır Tarifi
Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği bölgeler arasındadır. Kısır, kadınların kendi aralarında yaptıkları altın günlerin de ve ikindi ç...
Kısır Kaç Kalori?
Kısır Kaç Kalori?
Kısır kaç kalori? Kısır bulgurun sıcak su ile ıslatılması ve içeriğinde isteğe bağlı malzemelerin kullanılması ile hazır hale getirilen bir salata türüdür. 5 yemek kaşığı kadar bulgur ince bir dilim ekmeğe eş değerdedir. Kısırın porsiyon olarak kalor...
Domatessiz Kısır Tarifi
Domatessiz Kısır Tarifi
Domatessiz Kısır Tarifi, Herkesin ve her yörenin kısır yapımı farklı olur. Genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Hemen hemen herkes tarafından büyük bir beğeni ile yenir. Özellikle gün ve arkadaş toplantılarında en çok...
Antep Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Antep kısır tarifi, normalde birçok farklı çeşidi yapılan kısırın yöreye özgü baharatların fazla kullanılması ile yapılmaktadır. Kısır yemeği bazı aşçılar tarafından yeşillik ve ince taneli bulgurun bir arada kullanılmasıyla oluşan salata şeklinde ad...
Kısır Salatası
Kısır Salatası
Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özellikleri nedeni ile bu salatanın börek ve kek gibi diğer ikram ürünlerinden daha fazla tercih e...

 

Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Kısır Salatası
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024