Kısır Kaç Kalori?

Kısır kaç kalori? Kısır bulgurun sıcak su ile ıslatılması ve içeriğinde isteğe bağlı malzemelerin kullanılması ile hazır hale getirilen bir salata türüdür. 5 yemek kaşığı kadar bulgur ince bir dilim ekmeğe eş değerdedir. Kısırın porsiyon olarak kalori değerini hesaplayabilmek için içeriğindeki malzemelerin miktarları önemli rol oynar. Ancak yaklaşık bir değer vermek gerekirse bir porsiyon kısır 200 kalori kadardır.

Bayanların beş çaylarını, gün masalarını ve gün içinde atıştırmalık olarak hazırlanan kısır bir tür salatadır. Kısır hazırlamak için kullanılan malzemelerin çoğu diyet listelerinde yer alan malzemelerdir. Kısır, domates, yağ, yeşillik, baharat gibi malzemeler ile harmanlanarak hazırlanmaktadır. İçeriğinde kullanılan malzemelerin kalori bakımından düşük olması nedeni ile kısır fazla tüketilmediği takdirde kilo almaya neden olmaz.

Kısır kilo aldırmadığı gibi zayıflama konusunda da yardımcı olabilmektedir. Kısırın ana maddesi olan bulgur yapılan bazı çalışmalara göre bağırsak işlevini olumlu yönde arttırmaktadır. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara maruz kalan kişiler için yararlı besin öğeleri arasında yer almaktadır.

Kısırı kalori bakımından daha düşük oranlarda hazırlamak için içeriğinde zeytinyağı kullanılmalıdır. Ayrıca sağlıklı bir atıştırmalık için kullanılan tuz miktarı mümkün olduğunca sınırlı tutulmalıdır. Salça kısırın olmazsa olmaz malzemelerindendir. Bilindiği gibi salçanın kalori değeri de oldukça düşüktür.
Bu nedenle kullanılan salçada fazla kısıtlama yapmaya gerek yoktur. Kısır hazırlarken en çok kısıtlama yapılacak malzeme yağdır. Yağ ne kadar az kullanılırsa kısırın kalori değeri düşecektir.
21.01.2024 02:20:42
Kısır Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kısır Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kısır Kaç Kalori?"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kısır Tarifi

Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği...
Devamını Oku

Pişmiş Kısır Tarifi

Pişmiş kısır tarifi, genel olarak Adana yöremize ait bir tariftir. Genellikle kısır tarifleri malzemelerin çiğden konmasıyla ince bulgurla yapılmaktadır...
Devamını Oku

Domatessiz Kısır Tarifi

Domatessiz Kısır Tarifi, Herkesin ve her yörenin kısır yapımı farklı olur. Genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Hemen hemen ...
Devamını Oku

Antep Kısır Tarifi

Antep kısır tarifi, normalde birçok farklı çeşidi yapılan kısırın yöreye özgü baharatların fazla kullanılması ile yapılmaktadır. Kısır yemeği bazı aşçılar ta...
Devamını Oku

Kısır Salatası

Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özell...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024