Kısır Salatası

Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özellikleri nedeni ile bu salatanın börek ve kek gibi diğer ikram ürünlerinden daha fazla tercih edildiğini görebilirsiniz. Sadece günlerde değil misafirleriniz geldiğinde, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak ya da özellikle çay saatlerinde ailenizle birlikte yiyebileceğiniz en uygun atıştırmalık olduğunu söylemek mümkündür.

Kısır Salatası Malzemeleri

  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 adet ufak boy kıvırcık ya da marul
  • 1 demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Bol limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Kısır Salatası Nasıl Yapılır?


İlk olarak 4 su bardağı ince bulgurun şişmesi ve yenebilecek kıvamda yumuşaması için 2 tatlı kaşığı tuzumuzu üzerine serpip 4 su bardağı kaynar suyu bulgurun üzerine dökmeniz gerekmektedir. Daha sonra iyice karıştırıp ağzını tamamen örterek bulgurun yumuşaması için 10 dakika kadar ağzı kapalı şekilde bekletilir.

Bulgurların yumuşaması beklenirken bir yandan da malzemelerimiz arasında yer alan yeşillikleri iyice yıkayarak sularının tamamen süzülmesi beklenir.
Daha sonra oldukça ince bir şekilde kıvırcık ya da tercihe göre marulu incecik bir şekilde kıymaya başlayabilirsiniz. Yeşil soğan ve maydanoz da aynı şekilde incecik kıyıldıktan sonra yeşillikleri bir kapta toplamanız gerekmektedir. Daha sonra zeytinyağı ve limon suyunuzu iyice karıştırıp yeşillikleriniz üzerinde gezdirmeniz ve iyice harmanlamanız gerekir.

Kimi kısır salatası tariflerinde domates ve salata da bu sırada incecik şekilde doğranarak salatanın içine katılabilmektedir. Ancak bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur. Ayrıca bazı kişiler yeşil soğan yerine ya da yeşil soğanla birlikte taze soğan da eklemeyi tercih edebilmektedir.

Doğranacak her şey doğrandıktan sonra geniş ve çukurca bir kabın içine 3 çorba kaşığı salçayı koyup üzerine biraz sıcak su ilave ederek salçayı çözmeniz gerekmektedir. Daha sonra içine nar ekşisi, limon suyu, sıvı yağ ve tüm baharatları koyup iyice karıştırmanız gerekir. Sıra bulguru iyice yoğurmaya gelmektedir. Bulgurlar yenecek kıvama geldikten sonra hazırladığınız baharatlı karışımı döküp tekrar iyice yoğurmanız gerekir. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey ise sıvı yağ ve limon suyu ile soslanmış yeşillikleri kısır salatası yemeğinize ilave edip karıştırmak olacaktır.

Kısır salatası hazırlandıktan sonra isteğinize göre domateslerle servis edebilmeniz mümkündür. Bu salatayı yaparken bulgurların yumuşaması önem taşır, ancak bulgurlar yumuşasın diye aşırı su dökmek hazırlayacağınız kısır salatası yemeğini oldukça sulu yapacaktır ki bu da hoşunuza gitmeyecektir. Bunların yanı sıra baharatlar konusunda keyfi davranabilmeniz mümkün olduğu gibi hoşlanıyorsanız içine zerdeçal ya da zencefil de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:29:23
Kısır Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kısır Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kısır Salatası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kısır Tarifi

Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği...
Devamını Oku

Pişmiş Kısır Tarifi

Pişmiş kısır tarifi, genel olarak Adana yöremize ait bir tariftir. Genellikle kısır tarifleri malzemelerin çiğden konmasıyla ince bulgurla yapılmaktadır...
Devamını Oku

Kısır Kaç Kalori?

Kısır kaç kalori? Kısır bulgurun sıcak su ile ıslatılması ve içeriğinde isteğe bağlı malzemelerin kullanılması ile hazır hale getirilen bir salata türüd...
Devamını Oku

Domatessiz Kısır Tarifi

Domatessiz Kısır Tarifi, Herkesin ve her yörenin kısır yapımı farklı olur. Genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Hemen hemen ...
Devamını Oku

Antep Kısır Tarifi

Antep kısır tarifi, normalde birçok farklı çeşidi yapılan kısırın yöreye özgü baharatların fazla kullanılması ile yapılmaktadır. Kısır yemeği bazı aşçılar ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi
Kısır Kaç Kalori?
Domatessiz Kısır Tarifi
Antep Kısır Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024