{ "title": "Kısır Salatası", "image": "https://www.kisirtarifi.gen.tr/images/kisir-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 07:29:23", "author": "Sunguralp", "article": [ { "article": "Kısır salatası, özellikle kadınların bir araya geldikleri günler için en iyi ikramlıklardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem tadı hem de doyurucu özellikleri nedeni ile bu salatanın börek ve kek gibi diğer ikram ürünlerinden daha fazla tercih edildiğini görebilirsiniz. Sadece günlerde değil misafirleriniz geldiğinde, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak ya da özellikle çay saatlerinde ailenizle birlikte yiyebileceğiniz en uygun atıştırmalık olduğunu söylemek mümkündür.

Kısır Salatası Malzemeleri
Kısır Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak 4 su bardağı ince bulgurun şişmesi ve yenebilecek kıvamda yumuşaması için 2 tatlı kaşığı tuzumuzu üzerine serpip 4 su bardağı kaynar suyu bulgurun üzerine dökmeniz gerekmektedir. Daha sonra iyice karıştırıp ağzını tamamen örterek bulgurun yumuşaması için 10 dakika kadar ağzı kapalı şekilde bekletilir.

Bulgurların yumuşaması beklenirken bir yandan da malzemelerimiz arasında yer alan yeşillikleri iyice yıkayarak sularının tamamen süzülmesi beklenir. Daha sonra oldukça ince bir şekilde kıvırcık ya da tercihe göre marulu incecik bir şekilde kıymaya başlayabilirsiniz. Yeşil soğan ve maydanoz da aynı şekilde incecik kıyıldıktan sonra yeşillikleri bir kapta toplamanız gerekmektedir. Daha sonra zeytinyağı ve limon suyunuzu iyice karıştırıp yeşillikleriniz üzerinde gezdirmeniz ve iyice harmanlamanız gerekir.

Kimi kısır salatası tariflerinde domates ve salata da bu sırada incecik şekilde doğranarak salatanın içine katılabilmektedir. Ancak bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur. Ayrıca bazı kişiler yeşil soğan yerine ya da yeşil soğanla birlikte taze soğan da eklemeyi tercih edebilmektedir.

Doğranacak her şey doğrandıktan sonra geniş ve çukurca bir kabın içine 3 çorba kaşığı salçayı koyup üzerine biraz sıcak su ilave ederek salçayı çözmeniz gerekmektedir. Daha sonra içine nar ekşisi, limon suyu, sıvı yağ ve tüm baharatları koyup iyice karıştırmanız gerekir. Sıra bulguru iyice yoğurmaya gelmektedir. Bulgurlar yenecek kıvama geldikten sonra hazırladığınız baharatlı karışımı döküp tekrar iyice yoğurmanız gerekir. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey ise sıvı yağ ve limon suyu ile soslanmış yeşillikleri kısır salatası yemeğinize ilave edip karıştırmak olacaktır.

Kısır salatası hazırlandıktan sonra isteğinize göre domateslerle servis edebilmeniz mümkündür. Bu salatayı yaparken bulgurların yumuşaması önem taşır, ancak bulgurlar yumuşasın diye aşırı su dökmek hazırlayacağınız kısır salatası yemeğini oldukça sulu yapacaktır ki bu da hoşunuza gitmeyecektir. Bunların yanı sıra baharatlar konusunda keyfi davranabilmeniz mümkün olduğu gibi hoşlanıyorsanız içine zerdeçal ya da zencefil de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }