{ "title": "Kısır Tarifi", "image": "https://www.kisirtarifi.gen.tr/images/kisir-tarifi(1).jpg", "date": "21.01.2024 03:04:22", "author": "Övünç", "article": [ { "article": "
Kısır tarifi, genelde bulgurun fazla tüketildiği bölgelerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Adana, Antakya, Antep ve Kilis kısırın çok sık tüketildiği bölgeler arasındadır. Kısır, kadınların kendi aralarında yaptıkları altın günlerin de ve ikindi çaylarında başrol oynayan ana karakterdir.

Kısır tarifi malzemeleri
Kısır tarifi nasıl yapılır?

Kısır tarifine başlarken öncelikle bulguru kapağı olan derin bir kabın içerisine alın. Üzerine kaynar suyu ilave edip kabın kapağını kapatın. Bulgurun sıcak suyu çekmesi için yaklaşık 10 dakika kadar ağzı kapalı şekilde bekletin.

Diğer taraftan yanmaz bir tavanın içerisine sıvı yağı alın ve ısıtın. Üzerine ince kıyım yapılmış kuru soğanları ekleyin ve hafif şekilde kavurun. Soğanların üzerine salçayı ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana dek kavurun. Tavanın içerisinde kavrulmuş ve kıvama gelmiş malzemeyi demlenmiş olan bulgurun üzerine boşaltın ve kaşıkla karıştırın.

Ardından yeşil soğan ve maydanozları ince kıyı yapın ve harcın olduğu kabın içerisine ilave edin. Son olarak malzemeye nar ekşisini ekleyin ve karıştırın. Bütün malzemeler karıştırma kabının içerisindeki yerini aldıktan sonra elinizle yoğurun ve harcın bütün malzemeyi yemesini sağlayın. Bütün işlemi bitmiş olan kısırı servis tabağının üzerine alın ve limon dilimleri ile servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }