Kısır nasıl pişirilir, hangi malzemeler kullanılır?

Geleneksel lezzetlerimizden kısır, pratik hazırlanışı ve enfes tadıyla öne çıkan bir meze alternatifidir. İnce bulgurun taze sebzelerle buluştuğu bu tarif, nar ekşisi ve baharatlarla zenginleşerek sofraların vazgeçilmezi haline gelir.

20 Kasım 2025

Kısır Tarifi: Malzemeler ve Yapılışı


Malzemeler:


  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • 5-6 yaprak taze nane
  • 1 adet limon suyu
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Yapılışı:


  • Bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika şişmeye bırakın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Maydanoz, taze soğan ve naneyi ince kıyın
  • Şişen bulgurun üzerine domates salçası, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın
  • Doğranmış soğan ve yeşillikleri ilave edin
  • Kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın
  • Kısırı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Bulgurun çok fazla yumuşamaması için su miktarını iyi ayarlayın
  • Kısırı dinlendirmek lezzetinin oturmasını sağlar
  • İsteğe bağlı olarak salatalık ve domates de ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kısır Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Domatessiz Kısır Tarifi ve Malzemeleri
Domatessiz Kısır Tarifi ve Malzemeleri
;